piatok 14. januára 2011

Samsung NX100 - prvý kontakt

Samsung NX100 bol predstavený, ešte koncom septembra, no podarilo sa mi ho dostať do rúk až teraz. Rozmerovo je veľmi podobný Olympusom PEN. Podobná je aj konštrukcia "skladacieho" objektívu. Veľmi podobná je aj koncepcia ovládania. Senzor je zase skôr konkurentom pre Sony NEX. Má efektívne rozlíšenie až 14 Mpx, no nie je stabilizovaný čo je istotne škoda. Zaujímavým kritériom je cena produktu, ktorá sa pohybuje okolo 400,-Eur. V tomto cenovom pásme je aj Olympus EPL-1 s o niečo lepšou výbavou (blesk, stabilizovaný senzor, rozsah objektívu a pod.) no s trochu menším 4/3 CMOS senzorom.


K tomuto modelu je pribalený príjemný mäkký popruh - (konkurencia by mohla tiež konečne urobiť také čo sa nezarývajú do krku... )


Na zadnom paneli je dostatok funkčných tlačidiel


Na objektíve Samsung urobil miest pre funkčné tlačidlo - výborne!


Objektív je síce dosť malý, no pri jeho nasadení na telo, zostava nie je práve vrecková. Telo s krytkou v jednom vrecku a objektív v druhom tento transportný problém vyrieši. Podmienkou sú veľké vrecká:)

Pri dvierkach ukrývajúcich kontakty je tlačidlo náhľadu hĺbky ostrosti. Pri tomto základnom modeli som to veľmi nečakal.


Horný panel je veľmi prehľadný a vďakabohu vybavený otočným voličom.

Po pár minútach, môžem zhodnotiť len minimum vlastností. Zaujal ma celkom svižný AF, dobrý AMOLED displej a pohodlné ovládanie. Chýbať mi bude ale stabilizácia - prípadne svetelnejší objektív. Cez víkend ho vyskúšam a pridám viac informácií.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára