pondelok 4. novembra 2013

Nikon Df - retro mánia

Už je isté ako bude retro novinka od Nikonu vyzerať. Po vzore Fujifilmu a Olympusu tu máme ďalší štýlový retro fotoaparát. V tomto prípade, ale ide o Full Frame senzor. Zatiaľ presne nevieme aké bude mať senzor rozlíšenie, dohady sú v rozmedzí 16 - 36 Mpx (Update: nakoniec je to 16Mpx senzor).


 
Nikonu FM2 akoby z oka vypadol

 
Malý displej, ale veľké mechanické otočné voliče. Dúfajme, že budú kovové.

Novinka bude pekne utesnená (Podľa utesnení môžeme usudzovať, že telo bude z kovu)
 

Predpokladá sa, že novinka nebude mať ani video, čomu osobne trošku neverím. Prečo by Nikon ochudobnil tento strojček o túto funkciu? (Video novinka naozaj nenahráva) Za povšimnutie stojí špeciálny dizajn 50mm F1,8 G základného objektívu ako aj to, že objektív nemá clonový prstenec. Zaujal ma kruhový otvor hľadáčika, ktorý poukazuje na to, že hľadáčik bude pravdepodobne z modelu D800.


Cenové odhady tohto retro krásavca sa pohybujú niekede pri 3000 eurách. Uvidíme ako dopadne redizajn objektívov, či budú k dispozícii len pevné ohniská alebo aj zoomy. Zaujímajú ma aj výsledné rozmery - menší od D610 nevyzerá... Uvidíme, zajtra bude už všetko isté:-) Ďalšie (zatiaľ neoverené) technické informácie nájdete aj tu: http://www.ephoto.sk/fototechnika/novinky-tlacove-spravy/nikon-retro-novinka-uz-zajtra/

Ešte info o cene (2749 dolárov):
http://photographylife.com/nikon-df-pictures-pricing#more-63021

 
 
Zdroj : nikonrumors.com

2 komentáre:

  1. Skoda ceny, kombinacia kariet CF + SD by tiez potesila viac (popripade radsej len CF, ale chapem, ze CF su karty velmi rozmerne), AF system s 51 bodmi by bol tiez vhodnejsou volbou v kombinacii s 91,000 pixelovym RGB senzorom (mozno by nebolo zle dat do Df novy AF system s dajme tomu iba 25 bodmi, no vsetky by boli krizove a viac roztiahnute po hladaciku)... V tomto pripade by bola cena adekvatna, ale clovek nemoze mat vsetko co by chcel, mozno Df 2 niektre z tychto veci prinesie...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za názor - Tie karty by tam mohli byť dve aj podľa mňa, či už SD albo CF+SD, škoda že tam neije AF z D700 alebo D3 aspoň, ten čo je v D600 je dosť nespoľahlivý. Vlastne so všetkým čo píšete súhlasím:-) Df 2 by hlavne malo mať rozumnejšie navrhnuté ovládanie... uvidme:-)

      Odstrániť