piatok 6. apríla 2012

(MyWork) Continuous Lights





Pri ostatných workshopoch som zhodou okolností dosť využíval na demonštráciu tieto trvalé svetlá značky Fomei. Aj tieto cvičné zábery boli s nimi nasvietené.
Okrem pohodlnej práce a malej spotreby (používali sme tie typy so šetriacimi žiarivkami) sa snimi naozaj veľmi dobre pracuje pri fotení portrétov v kombinácii so svetelnými objektívmi. Veľmi sa hodia ak chceme pracovať s malou hĺbkou ostrosti, čo je pre portrét typické. Výsledok nasvietenia je hneď presne vidieť.
Jednoducho presne to čo vidíte to aj odfotíte, čo sa pri pilotkách a následnom záblesku nie vždy stáva, najmä pri použítí niektorých špeciálnych nástavcov. Trvalé svetlá Fomei majú príjemné podanie farieb a teda podľa všetkého spojité svetelné spektrum. Odpadá problém "kradnutia" si zábleskov viacerými návštevníkmi workshopu. Výkon a svetelný pomer sa reguluje jednoduchými vypínačmi, vďakak ktorým môžete rozsvietiť rôzny počet žiariviek v jednom svetle.

Pripravujem práve ďalší blogový príspevok, v ktorom boli trvalé svetlá použité naostro :)

3 komentáre:

  1. a nebolia modelku po case oci ? predsa len kontinualne svietenie 600+600w svetiel priamo do tvare (oci)musi mat nejaky vplyv .. hmm ?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nie, je tam reálne oveľa menej svetla ako cez zamračený deň alebo za slnečného dňa v tieni napríklad.
    Často sa ide cez rozptylku, ak sme bližšie zo svetlom z nejakého dôvodu tak stiahnem výkon.
    Pre prorovnanie pilotky mávajú v štúdiových svetlách bežne tiež 300-650-1000W, pričon jačastejšie sú 650 W a 1000W pilotky s ktorými robím:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. "idealne pre svietenie aktu, modelke nebude vôbec zima"
    A hlavne fressnel optika upravuje tok svetelných lúčov, takže nastolí ideálne svetelné podmienky. Napriek tomu som mal možnosť vidieť fotografa ktorý dal pred ARRI 650-ku difúznu fóliu a ukrutne pekne výsledky.
    Pozrite si www.vasstamas.hu

    Tibor

    OdpovedaťOdstrániť