štvrtok 22. marca 2012

Workshop: Portrétne svietenie


Ako ste si už istotne viacerí všimli, tak som začal spolupracovať s www.skolafotografie.sk ako lektor na ich foto workshopoch. Tento ateliér som si vybral práve preto, že má výborné zázemie či už personálne, priestorové alebo materiálne. Samostatná prednášková miestnosť je vybavená projekciou a LCD obrazovkou, tak aby bolo možné spájať rôzne formy výučby. Fotoateliér zas spĺňa požiadavky na vybavenie zábleskami aj trvalými svetlami, vďaka čomu môžem rozdeliť účastníkov kurzu na dve menšie skupiny (po max. 4 fotografujúcich). Každý, preto po absolvovaní teoretického výkladu a demonštrácie prístupov k svieteniu, si má možnosť dosýta zafotiť a komunikovať s modelkou. Okrem klasických štúdiových zábleskových svetiel, na kurzoch pracujeme aj s trvalými svetlami. Trvalé svetlá sú asi najprirodzenejšou cestou k tomu, ako naučiť absolventov kurzu správne pristupovať k svieteniu a modelovaniu objektov svetlom.


Budúci víkend 31. 3. 2012 pripravujeme ďalší workshop, ktorý je venovaný portrétnej fotografii a svieteniu v ateliéri. Takže ak vás zaujíma ako postupujem pri fotení a svietení portrétu nech, sa páči máme ešte posledné miesta voľné a budem veľmi rád ak prídete.

Video z predošlého portétneho workshopu v tomto ateliéri si môžete pozrieť tu: http://vimeo.com/37302402. Teraz nám bude pózovať moja obľúbená modelka Simonka a pôvabná baletka Edi. Ďalšie informácie o pripravovanom workshope, harmonogram, ako aj prihláškový formulár nájdete na tejto stránke: www.skolafotografie.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára