štvrtok 10. marca 2016

Fujifilm X-Pro2 očami iných

Veľa z nás fotografov, často rieši technickú kvalitu výstupu fotoaparátu. To či je objektív dosť ostrý a či CMOS senzor má dostatočne vysoké rozlíšenie na naše účely. Krajinári majú niekedy odlišné nároky od portrétistov a produktových fotografov. Pre niekoho je dôležité to ako objektív zvláda protisvetlo, inému sa páči skôr mliečny a difúzny efekt so slnkom v objektíve. Fotografi sú len ľudia a preto má každý iné požiadavky aj rozdielny fotografický vkus. Chvalabohu že to tak je.


Dovtedy, kým sa sám dostanem k porovnaniu obrazu z Fujifilmu X-Pro2 s inými fotoaparátmi s 24Mpx senzorom, pozrite si nasledujúce zaujímavé odkazy. (Predbežne v plánovanom porovnaní budú moje dva Nikony D750 a D7100, pravdepodobne aj Sony A6000 a rád by som zaradil do porovnania aj nejaký nový Canon).

Fujifilmu X-Pro2 porovnanie so stredným formátom
http://ivanjoshualoh.com/2016/03/09/x-pro2-vs-medium-format-an-unfair-face-off/




2 komentáre:

  1. Všade a často počujeme , píšeme a čítame - výstup , výstup a výstup , kedy už konečne znovu začneme hovoriť , písať a čítať o vstupe !!! O tom najdôležitejšom a podstatnom - o vstupe ....... človeka za fotoaparátom ....... !!!

    OdpovedaťOdstrániť